Netværk

Et netværk er ikke bare et netværk. Vigtige valg skal træffes ved etablering af et netværk – er kablet netvæk nødvendigt, eller kan trådløst netværk gøre det?

At benytte trådløst netværk (WiFi) giver en helt fantastisk mobilitet, men det er vigtigt at tage hensyn til de fysiske forhold. Nogle bygninger er lavet af en sådan konstruktion, at trådløse signaler har så godt som umuligt ved at trænge igennem. Her vil f.eks. repeaters være en rigtig god idé – de vil opfange et signal og “gengive” eller forstærke det.

Når det kommer til at benytte WiFi, er det ikke altid så simpelt og ligetil. Der skal bl.a. vælges kanaler, og her kan det være en rigtig god idé at få undersøgt, om der skulle være andre sendere i nærheden, der optager de kanaler man har behov for. Dette kan man se med gratis og simpelt software, men de største udfordringer kan ligge i ting man har let ved at overse – nemlig andet elektronisk udstyr. Disse kan køre på samme frekvenser og nær samme kanaler som dem man ønsker at benytte – men disse forstyrrelser kan man desværre ikke opfange med simpelt udstyr. 

Her råder Tjeknikken.dk over avanceret udstyr, der er designet og fremstillet udelukkende til formålet, at se om der er interferens på de kanaler, man ønsker at benytte. “Støjfri” omgivelser er netop essentielle for trådløst netværksudstyr!

Scanning af netværk
Dette ligner sort snak for de fleste – for os er det et vigtig redskab for at levere det bedste netværk