Samsung Galaxy S8 – en ærlig anmeldelse.

Forudsætning: Telefonen er naturligvis opdateret med nyeste opdateringer på det tidspunkt jeg noterer en pointe. Skulle en evt. fejl blive rettet, vil denne blive streget ud i listen nedenfor.

Bemærk at anmeldelsen opdateres løbende.

INDLEDNING

Den indledende tid med Samsung Galaxy S8 har været en svær tid. Først og fremmest grundet den katastrofale placering af fingeraftrykslæseren. Jeg er gået ind til telefonen med et åbent sind, og har brugt telefonen som den eneste den sidste uge, og selvom jeg efterhånden har vænnet mig til placeringen, er det som om feltet enten er for lille, eller simpelthen læser for upræcist. Jeg sidder for ofte og forsøger at låse op flere gange, og der går gerne 5-6 forsøg, før telefonen får læst min finger.

Telefonen har ydermere mulighed for oplåsning med ansigtsgenkendelse samt irisscanning. Ansigtsgenkendelse fungerer for langsomt (og i øvrigt kun i godt oplyste omgivelser), mens irisscanneren fungerer tilfredsstillende hurtigt, men kræver stadig man er indenfor en bestemt vinkel af scanneren, før denne virker. God belysning forudsættes i øvrigt.

Låsemønster og -kode er stadig blandt valgmulighederne, men disse anser jeg ikke som værende sikre, og er derfor irrelevante for mig.

KAMERA

I forhold til Huawei Mate 9 Pro savner jeg muligheden for 2 x “optisk” zoom, praktisk talt uden kvalitetstab. Her lider billedkvaliteten af billeder taget med Samsung Galaxy S8 simpelthen for meget. Huawei Mate 9 Pro’s kamera er i min optik en klasse over kameraet i S8.

DESIGN, KVALITET OG SKÆRM

Designet og skærmen er et kunststykke for sig. Kvalitetsfornemmelsen er helt i top, og hvis ikke den bedste, så blandt den absolutte top af mobiltelefoner. Der er ingen tvivl om at designet på Samsung Galaxy S8 sammen med LG G6 definerer, hvordan næste generation af topmodeller skal tage sig ud.

Telefonen føles trods en 5.8″ skærm ganske petit, men det nye skærmformat opfører sig endnu ikke helt pænt med alle apps, ligesom man må undvære billeddata i top og bund, hvis man ønsker at se video i fuld skærm. Det smalle layout får indhold på websider til at fremstå meget småt, hvis man bruger telefonen i portrætformat, og der er ikke plads til meget data på skærmen, hvis telefon bruges i landskabsformat.

Ud af æsken kører skærmen 1080p. Jeg vil forvente det skyldes et ønske fra Samsungs side om at holde batterilevetiden på et nogenlunde acceptabelt niveau. Jeg mister ca. 2-3 timer på batterilevetiden på daglig basis ved at køre 1440p.

Jeg oplever beklageligvis at skærmen stadig reagerer hvis man har en finger for tæt på edge-kanten på skærmen. Dette kan være særdeles irriterende hvis man vil tage et billede, hvor man ofte kommer til at lave AF i kanten af billedet, zoome hvis man endelig prøver at markere et punkt til AF på skærmen, og kan forårsage at telefonen føles som om den er frosset. Dette kan formenligt løses med en softwareopdatering.

BATTERI

Batteriet er “kun” på 3000 mAh. Der er en verden til forskel fra Mate 9 Pro, der uden problemer kunne klare sig en hel dag på en opladning, og let havde 40% strøm tilbage ved sengetid (6.30-23.30). Om elbiler taler man om Range Anxiety, frygten for om man kan nå frem, og dette udtryk holder også med Samsung Galaxy S8, hvis man udnytter skærmens fulde potentiale ved at indstille opløsningen til 1440p. Hen omkring spisetid (18.00-19.00) når jeg typisk 30% strøm, og hvis man ikke ved man har en opladningsmulighed i nærheden, kan dette blive en helt reel stressfaktor. Man kan indstille skærmen til 720p, hvilket giver nogle ekstra timers batterilevetid hen over dagen.

Jeg har i løbet af den første uge ikke oplevet en dag, hvor jeg ikke har været nødt til at lade telefonen lidt op, for at have en komfortabel mængde strøm tilbage. QuickCharge gør heldigvis at dette ikke er en for stor hovedpine.

PERFORMANCE

Performance er med nyeste firmware pr. 25/4 ikke imponerende. Jeg oplever jævnligt en mærkelig ventetid når jeg vil åbne apps jeg ellers bruger ofte. Dette kan skyldes at Samsungs overlay til Android lukker “inaktive apps”. Denne funktion tør jeg dog ikke deaktivere, da det forventeligt vil koste batterilevetid.

Frisk genstartet opleves Huawei Mate 9 Pro mærkbart hurtigere end Samsung Galaxy S8, når det kommer til at åbne apps. Jeg har ikke prøvet at lave AnTuTu-benchmark (eller andre benchmarks), da det er en syntetisk test, der ikke fortæller meget om den ydelse man oplever på daglig basis.

Jeg har pt. ikke prøvet at spille på telefonen.

SOFTWARE

Samsungs TouchWiz er modnet meget, og tager sig ganske godt ud i den seneste version. TouchWiz opleves absolut flydende når man swiper igennem menuer, og de basale funktioner som SMS og opkald fungerer rigtig godt.

KONKLUSION

FOR

 • Uovertruffent design
 • Fabelagtig skærm
 • QuickCharge fungerer rigtig fint i daglig brug
 • Samsungs TouchWiz tager sig rigtigt smukt ud i nyeste iteration, og har nogle fede ekstrafeatures

MEH …

 • Skærmen i S8 er 5.8″, men i 18:9-format. Webbrowsing med billeder og video, hvor telefonen holdes i portræt-tilstand, får skærmen til at synes væsenligt mindre end den er
 • Batterilevetiden ved 1080p
 • Performance er med nyeste firmware (25/4-2017) stadig så-som-så
 • Irisscanning er en sjov gimmick – men netop en gimmick
 • Ansigtsgenkendelse fungerer… Lige.
 • Antennen opleves ikke som værende stærk. I daglig brug oplever jeg dækning lignende min iPhone 7.

IMOD

 • Batterilevetiden er sub-par ved 1440p skærmopløsning

DEALBREAKER

 • Hvis man ønsker at bruge fingertryksaflæsning som oplåsemetode, bør decideret man gå uden om S8, eller vente til det bliver afklaret om en softwareopdatering kan løse udfordringerne med dette.